Kava Papua Nova Gvineja

Steam Coffee premium arabika iz Papua Nove Gvineje uzgaja se na 1500 metara nadmorske visine, na plantaži Sigiri u dolini Wahgi, provincije Western Highlands.

Arabika iz plantaže Sigiri u Papua Novoj Gvineji zadnjih 20 godina smatra se jednom od najkvalitetnijih na svjetskom tržištu kava. Aroma prženog badema i meda, jedinstven okus sa notama slatkog voća i orijentalnih začina, razveselit će najzahtjevnija nepca kavoljubaca.

Većina kave u Papua Novoj Gvineji proizvode mala sela i farme, a prosječan kavni vrt ima od 20 do 600 stabala. Veće plantaže okupljaju manje proizvođače i time osiguravaju zaposlenost lokalnom stanovništvu.

Očuvanje okoliša je iznimno bitno za osiguranje visoke kvalitete uzgoja. Na plantažama se koristi prirodno gnojivo od grančica i lišća kave, a njezina stabla su dom za oko 90 vrsta ptica.

Plodovi kave beru se ručno, isti dan gule, peru i ostavljaju u vodi na 24 sata. Nakon pranja, zrna kave se suše na suncu i još ih se jednom ručno selekcionira. Metoda obrade kao i srednji profil prženja ističe u okusu kave note badema i meda, javora i slatke mandarine.

Posjeti naš webshop na https://dolac.hr/trgovina/steam-coffee/, isprobaj ovu kavu i podjeli svoje senzoričko iskustvo sa nama.

Zainteresirani ste za suradnju ili želite s nama stupiti u kontakt? Javite nam se na linku dolje i ako nismo na kavi odgovaramo odmah! 😉